Marieke Damen

Foto: Melanie Marsman

Waar gaat je boek over?

Mijn boek gaat over het vermogende gezin van Rooijen, bestaande uit Oscar, Caro en hun zeventienjarige dochter Violet. Ze zijn net verhuisd van Amsterdam Zuid naar een villa in de provincie. Al snel nadat ze hun intrek hebben genomen vliegt er een baksteen door de ruit en vragen ze zich af of ze wel gewenst zijn in de nieuwe buurt. 

Wat ze echter niet van elkaar weten is dat ze alle drie een geheim met zich meedragen dat ze koste wat kost verborgen willen houden, maar wanneer Violet verdwijnt, moeten er maskers vallen met alle gevolgen van dien.

 

Waarom koos je voor dit onderwerp/thema?

De plot van het verhaal zat in mijn hoofd en bleef maar rondzingen. Als zoiets dan steeds meer vorm begint te krijgen en ik er dagelijks aan moet denken, dan moet het er gewoon uit. Ik vond vooral het gegeven dat het gezin samen onder een dak leeft, maar elkaar eigenlijk niet goed blijkt te kennen, tof om mee te werken. 

 

Verliep het schrijfproces soepel en hoe lang heb je eraan gewerkt?

Met horten en stoten heb ik anderhalf jaar aan het manuscript gewerkt. Vooral de timing van wie wanneer welk geheim ontdekt was erg ingewikkeld. Het boek is geschreven vanuit de perspectieven van Caro en Oscar. Die verhaallijnen moesten samenkomen en kloppen. Daarnaast had ik natuurlijk ook rekening te houden met de lezer, want wanneer ontdekt de lezer welk geheim? Het proces liep dus allesbehalve soepel. Des te meer ben ik zo blij en dankbaar dat het perfecte gezin omarmd wordt, met deze nominatie voor de gouden strop als slagroom op het toetje en straks hopelijk ook nog met een kers erop!