Bernice Berkleef

Foto: Ester Gebuis

Waar gaat je boek over?
Mijn boek gaat over een stel van begin veertig dat naar een Vinex-wijk verhuist. In die wijk kampen veel bewoners met hun eigen problemen. Zo is het huwelijk van de jonge ouders Evi en Thijs behoorlijk ingezakt, zit agente Joyce thuis met PTSS en doet Lina, een 17-jarig meisje, een gruwelijke ontdekking. Met het nieuwe stel dat in de wijk komt wonen lijkt iets vreemds aan de hand te zijn. Op hun eigen manier gaan alle personen stukje bij beetje over de schreef, tot het tijdens een buurtbarbecue volledig uit de hand loopt...

 

Waarom koos je voor dit onderwerp/thema?
Ik woon zelf in een Vinex-wijk en als ik om mij heen kijk, zie ik allemaal gezellige ouders met kinderen, heel knus en kneuterig. Maar ergens moet het toch schuren, het is statistisch gezien niet mogelijk dat er alleen maar lieve, brave mensen in een wijk wonen, hoe degelijk het er ook uitziet. Met dat idee in mijn achterhoofd heb ik deze thriller geschreven.

 

Verliep het schrijfproces soepel en hoe lang heb je eraan gewerkt?
Dat verliep soepel, ik streef ernaar om de lezer steeds iets origineels te brengen, iets dat nog niet eerder op een dergelijke manier werd gedaan. Dat nooit iemand zal zeggen: 'Als je er één van haar hebt gelezen, heb je ze allemaal gelezen.' Als je al vroeg in je schrijfproces het gevoel hebt dat dit gaat lukken, is het heerlijk werken. Toch heb ik er langer dan een jaar over gedaan, mede door alle research. Je wilt het toch zo geloofwaardig mogelijk brengen.